BREMENSKE VERIGE

Pregled in vzdrževanje bremenskih verig
Verige, ki se uporabljajo pod normalnimi pogoji, moramo pregledati vsaj enkrat letno,
najmanj vsakih 6 mesecev verige, ki so:
– Pogosto obremenjene z največjo dovoljeno obremenitvijo.
– Uporabljene pri visokih temperaturah.
– Izpostavljene kemičnim in atmosferskim vplivom.
Pri pregledu ugotavljamo zunanje spremembe, ki so:
– Premer člena verige se ne sme zmanjšati za več kot 10%.
– Dolžina verige se ne sme povečati za več kot 5%.
– Dolžina posameznega člena se ne sme povečati za več kot 4%.
– Veriga ne sme imeti odrgnin in zarez.
VERIGE, PRI KATERIH SO UGOTOVLJENE NAVEDENE SPREMEMBE, IZLOCITE
IZ UPORABE

Bremenske verige, pogosto imenovane tudi verige za dvigovanje bremen, so ključna oprema v industriji dvigovanja in premikanja težkih bremen ter omogočajo varno dvigovanje in premikanje tovora na delovnem mestu. Te verige so izdelane iz trpežnih kovinskih členov, običajno iz jekla, ki so med seboj povezani in tvorijo močno nosilno strukturo. Uporabljajo se v različnih panogah, kot so gradbeništvo, industrija, transport in logistika, ter so nepogrešljiv del opreme pri manipulaciji s težkimi bremeni.

Enostremenske bremenske verige so sestavljene iz enega samega verižnega stebra in se običajno uporabljajo za dvigovanje manjših bremen. Te verige so preproste za uporabo in so primerne za različne delovne naloge, kjer je potrebno dvigovanje lažjih bremen.

Dvostremenske bremenske verige vključujejo dva verižna stebra, kar omogoča večjo stabilnost in nosilnost pri dvigovanju težjih bremen. Te verige se pogosto uporabljajo v industriji, kjer je potrebno dvigovanje srednje težkih do težkih bremen, ter zagotavljajo varno in učinkovito manipulacijo s tovorom.

Tri in štiristremenske bremenske verige so zasnovane za dvigovanje izjemno težkih bremen ter zagotavljajo najvišjo nosilnost in stabilnost med dvigovanjem. Te verige se uporabljajo v zahtevnih industrijskih okoljih, kjer je potrebno dvigovanje težkih in obsežnih bremen, ter omogočajo varno in zanesljivo dvigovanje tudi najzahtevnejših tovorov.

Bremenske verige so nepogrešljiv del opreme pri dvigovanju in premikanju težkih bremen na delovnem mestu ter omogočajo učinkovito izvajanje različnih delovnih nalog. S pravilno izbiro verige glede na specifične potrebe dvigovanja in zahteve delovnega procesa je mogoče povečati produktivnost, zmanjšati tveganje za poškodbe ter zagotoviti varno delovno okolje.

Scroll to Top