• Bistriška cesta 28, 2319 Poljčane, SLO

Naš prodajni program zajema bremenske vrvi priznanih evropskih proizvajalcev, tako da vam zagotavljamo visoko kakovost in zanesljivost. Več informacij dobite v našem katalogu. Vabljeni, da nas kontaktirate in z veseljem vam bomo pomagali.

Pred uporabo bremenskih jeklenih vrvi se morate prepričati, ali jih smete uporabljati!

PRITRDITEV TOVORA Z BREMENSKIMI JEKLENIMI VRVMI NAČRTUJTE PRED DVIGOM OZIROMA SPUSTOM TOVORA.

  1. Teža tovora ne sme presegati nosilnosti jeklenih bremenskih vrvi.
  2. Nosilnost jeklenih bremenskih vrvi ustreza tabeli.
  3. Jeklene vrvi ne smemo preobremeniti. Prepričajte se, da boste pri dvigu oziroma spuščanju upoštevali naklonski kot. Če kljub upoštevanju navodil niste prepričani v varnost dvigovanja, uporabite močnejšo vrv.
  4. Če za dviganje uporabljate več bremenskih vrvi, jih morate pritrditi pod naklonskim kotom 60°.

 

Jeklene vrvi za prenos bremen so namenjene za privezovanje, vlečenje in prenos bremen. Uporabljamo jih tam, kjer narava dela to dopušča. Konci vrvi so z aluminijastimi tuljkami stisnjeni tako, da žice niso poškodovane. Vse bremenske vrvi so preizkušene in opremljene z – ES izjavo o skladnosti.

Uporabnike opozarjamo, da naj pri izbiri bremenskih vrvi upoštevajo predpisana določila. Uporabljajo naj se bremenske vrvi takšnega premera in trgalne obremenitve, ki bodo z ozirom na pogoje dela in dejansko obremenitev zagotavljale potrebni varnostni faktor. Pri delu z vrvmi pazimo, da se mehansko ne poškodujejo. Upogibanje vrvi preko robov zmanjšuje varnost. V tem primeru se uporabljajo ščitniki ali podloge. Vrvi naj se v bližini spoja ne prepogibajo, vozlajo ali razvijajo. Delovna temperatura presega od – 40°C do 100°C. Jeklena vrv postane neuporabna zaradi obrabe ali mehanskih poškodb.